1. Link do strony z możliwością wsparcia forum:
https://pomagam.pl/forumdss_2020_22

2. Konta nowych użytkowników są aktywowane przez Administrację
(linki aktywacyjne nie działają) - zwykle w ciągu ok. 24 ÷ 48 h.

DUM SPIRO-SPERO Forum Onkologiczne Strona Główna

Logo Forum Onkologicznego DUM SPIRO-SPERO
Forum jest cz?ci? Fundacji Onkologicznej | przejdź do witryny Fundacji

Czat Mapa forum Formularz kontaktowyFormularz kontaktowy FAQFAQ
 SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  AlbumAlbum
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj
Znalezionych wyników: 6
DUM SPIRO-SPERO Forum Onkologiczne Strona Główna
Autor Wiadomość
  Temat: Rak szyjki macicy
maja mia maya

Odpowiedzi: 120
Wyświetleń: 49789

PostDział: Nowotwory piersi i ginekologiczne   Wysłany: 2013-01-16, 20:01   Temat: Rak szyjki macicy
Ssisi, tak bardzo mi przykro... że słowami nie potrafię wyrazić. ::rose:: ::rose:: ::rose:: ::rose::
maja mia maya

PostDział: Nowotwory piersi i ginekologiczne   Wysłany: 2012-08-12, 19:19   Temat: Rak szyjki macicy
Cześć ssisi wiesz przeczytałam Twoje pytanie, ale niestety nie mam pojęcia. Też obstawiałabym jakieś USG ale jak mówie, to bardziej intuicyjna odpowiedź.

Jak myślisz, czy ten ból w podbrzuszu to nie ból od pęcherza? Może jakieś zapalenie czy coś? Czy robiłyście jakieś badania moczu ostatnio? Wiem, że pęcherz i nerki są często miejscem dolegliwości.
maja mia maya

PostDział: Nowotwory piersi i ginekologiczne   Wysłany: 2012-08-05, 19:35   Temat: Rak szyjki macicy
Cześć ssisi2. Nie wiem za bardzo jak działa to na nogi, natomiast moja babcia po raku piersi spała z ręką na poduszce dość wysokiej i to załatwiało sprawę. w trakcie dnia trzeba było wykonywać różne ćwiczenia ale znacznie mniejszy był obrzęk po tym jak wprowadziłyśmy poduszkę pod rękę na noc. Może poduszka pod nogę pomoże?
Babcia chodziła też na specjalne masaże po których było bardzo dobrze przez dłużej, niestety nie były one wtedy refundowane i zaprzestała ich dość szybko po czym niestety obrzęk powrócił. Nie wiem jak jest teraz z takimi masażami, może warto spytać lekarza czy czegoś takiego nie można zlecić.

Trzymam kciuki za Twoją mamę.
maja mia maya

PostDział: Nowotwory piersi i ginekologiczne   Wysłany: 2012-07-28, 20:57   Temat: Rak szyjki macicy
W sumie dobre wieści z gastroskopii :) . Ssisi2, jak się Twoja mama czuje?
maja mia maya

PostDział: Nowotwory piersi i ginekologiczne   Wysłany: 2012-07-13, 19:56   Temat: Rak szyjki macicy
Cześć ssisi2,

Cieszę się, że lekarze zdecydowali się na leczenie radykalne. Ja za was trzymam kciuki, żeby było jak najlepiej.
Co do Twojego pytania ostatniego, wydaje mi się że oznaczenie R>0 oznacza, że nowortów został usunięty radykalnie jednak nie jest to R0 kiedy mówimy o resekcji w granicy zdrowych tkanek potwierdzonej mikroskopowo. Tutaj oznaczenie jest albo R1 albo R2 (nie jest to do określenia) ale większe niż 0 dlatego takie oznaczenie.

Tutaj cytat, wprawdzie podrkeślam, że z wikipedii ale był dla mnie dość przystępny.
R (ang. resection) czy nowotwór został usunięty radykalnie: resekcja w granicach zdrowych tkanek potwierdzona mikroskopowo (0), resekcja w granicach zdrowych tkanek widoczna makroskopowo (1), resekcja niekompletna widoczna makroskopowo (2)

Proszę o usunięcie mojego posta jeśli gadam od rzeczy.
maja mia maya

PostDział: Nowotwory piersi i ginekologiczne   Wysłany: 2012-06-26, 18:18   Temat: Rak szyjki macicy
Boże Ssisi2, dopiero przeczytałam Twoj wątek. Tak mi przykro. Pisz koniecznie co u Twojej mamy. Jestem z Tobą i Twoją mamą myślami i trzymam kciuki za powodzenie kuracji no i na to że ją zaczną jak najszybciej.

Skocz do:  

logo

Statystki wizyt z innych stron